ai

România fără

dosar

Prin organizarea celei de-a patra ediții a celui mai mare hackathon studențesc pentru modernizarea României, ne propunem să încurajăm dezvoltarea de soluții inovatoare bazate pe inteligența artificială, pentru a îmbunătăți serviciile publice și a aduce beneficii cetățenilor din întreaga țară.

 Ce vrem să rezolvăm?

Functionar Public Virtual Inteligent

Ați simțit vreodată frustrarea de a naviga prin birocrație sau de a vă pierde în marea de legislație și documente necesare pentru serviciile publice? Sunteți stresați de ideea de a obține informații corecte și relevante despre drepturile și responsabilitățile voastre ca cetățeni?

Astăzi, vă invităm să faceți parte dintr-o schimbare revoluționară. Haideți să venim împreună pentru a construi un funcționar public virtual inteligent, un prieten digital pentru fiecare cetățean! Este momentul să punem tehnologia la treabă pentru a simplifica viețile oamenilor și pentru a face informațiile legislative și documentele necesare accesibile oricui, în orice moment.

N

Asistent pentru funcționarii publici

N

Soluții pentru cetățenii

CUM te poți implica?

Ești interesat să te implici în crearea de soluții inovatoare pentru serviciile publice din țara noastră. Înscrierea în competiție este simplă și rapidă, tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de înscriere și să urmezi instrucțiunile din e-mailul de confirmare.

Știm cât de importantă este crearea de echipe puternice și eficiente într-un hackathon, așa că am creat un sistem prin care te putem ajuta să îți găsești parteneri de echipă.  Nu uita că împreună suntem mai puternici!

care este Tema?

Tema hackathonului din acest an este „Funcționarul public virtual cu ajutorul inteligenței artificiale”. Acesta este un subiect vast și complex, care poate fi abordat din multe perspective și poate duce la soluții inovatoare pentru îmbunătățirea serviciilor publice din România. Ne dorim să încurajăm dezvoltarea de soluții care să aducă beneficii reale cetățenilor și să simplifice procesele administrative.

Suntem nerăbdători să vedem ce idei inovatoare veți aduce la masa de lucru și să colaborăm împreună pentru a aduce îmbunătățiri semnificative în serviciile publice din România. În plus, ne dorim să recunoaștem eforturile și creativitatea participanților, oferind premii și recunoaștere publică celor mai bune soluții. Hai să facem diferența împreună!

Ce vă oferim în această călătorie:

Impact social: Veți contribui la crearea unei soluții care va simplifica viața cetățenilor și va spori eficiența serviciilor publice.

Experiență și dezvoltare personală: Veți avea șansa de a lucra cu o echipă de profesioniști, de a vă dezvolta abilitățile de dezvoltare software și de a vă lărgi orizonturile în ceea ce privește tehnologiile de ultimă oră.

Premii atractive: Evident, câștigătorii vor fi recompensați pe măsură pentru eforturile lor – dar cel mai valoros premiu va fi impactul pozitiv pe care îl veți avea asupra comunității noastre.

Networking și vizibilitate: Veți avea șansa de a vă conecta cu profesioniști din industrie și de a vă face cunoscuți în lumea tehnologiei.

FUNCTIONARUL PUBLIC VIRTUAL INTELIGENT

Un funcționar public virtual inteligent reprezintă o soluție inovatoare pentru a face serviciile publice mai accesibile și eficiente pentru cetățeni. Iată câteva caracteristici cheie pe care ar trebui să le aibă acest funcționar virtual și de ce este necesar:

1. Asistență 24/7: Funcționarul public virtual ar trebui să fie disponibil non-stop, ceea ce înseamnă că cetățenii pot obține informații și asistență oricând au nevoie, inclusiv în afara orelor de lucru obișnuite ale instituțiilor publice. Această caracteristică asigură un nivel ridicat de accesibilitate.

2. Interfață prietenoasă:Interfața funcționarului virtual trebuie să fie ușor de utilizat și să fie adaptată pentru a oferi răspunsuri clare și concise la întrebările cetățenilor. Un design intuitiv îi ajută pe utilizatori să obțină rapid informațiile de care au nevoie.

3. Cunoștințe legislative actualizate: Funcționarul virtual trebuie să fie alimentat cu o bază de date actualizată cu legislația și regulamentele în vigoare. Acesta ar trebui să poată furniza informații precise și la zi despre drepturile și responsabilitățile cetățenilor.

4. Asistență în completarea documentelor: Un aspect important este capacitatea funcționarului virtual de a ghida cetățenii în completarea diferitelor formulare și documente necesare pentru serviciile publice. Acesta ar putea oferi instrucțiuni pas cu pas și chiar verifica corectitudinea informațiilor introduse.

5. Personalizare: Funcționarul virtual ar trebui să poată adapta răspunsurile și sfaturile în funcție de nevoile individuale ale utilizatorilor. Aceasta implică capacitatea de a înțelege și de a răspunde la întrebările specifice ale fiecărui cetățean.

6. Securitate și confidențialitate: Pentru a asigura încrederea cetățenilor, funcționarul virtual trebuie să ofere un nivel ridicat de securitate și confidențialitate în ceea ce privește datele personale și informațiile furnizate de utilizatori.

 

Un funcționar public virtual inteligent poate revoluționa modul în care interacționăm cu statul și poate contribui la modernizarea serviciilor publice pentru o lume mai conectată și mai eficientă.

ETAPE

Calendar competiție

j

Înscrierea în competiție

Înscrierea echipelor în competiția ”Hackathonul Studențesc: România fără dosar”, ediția a IV-a.

Orice student de la orice universitate din România poate participa la acest hackathon.

Se vor înscrie separat studenți cu profil tehnic și cu profil uman.

Candidații vor completa un formular pe site-ul romaniafaradosar.ro și vor adăuga un  document care să includă: 1. Prezentarea personală (ce include descrierea experienței individuale) și 2. Un text de maximum o pagină despre cum poate ajuta inteligența artificiala serviciile publice pentru a schimba în bine România.

Recomandăm ca descrierile să fie pertinente și redactate într-un mod profesionist.

Perioada de înscriere:
1 octombrie – 1 noiembrie 2023

N

Selecția finaliștilor

ZIUA ANUNȚULUI: 6 Noiembrie 2023

După încheierea perioadei de înscriere vor fi formate 10 echipe de câte 4 participanți ce vor participa la etapa finală a hackathonului. Toți participanții vor primi răspuns pe adresa de corespondență

N

Pregătirea echipelor

ETAPA DE PREGĂTIRE

10-15 noiembrie – online – start Hackathon. Studenții își află mentorii și corelarea echipelor IT & Comunicare, primesc detalii despre brieful de lucru și pot pune întrebări pentru a-și clarifica nelămuririle. 

  • sesiune online cu ministrul Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan 
  • sesiune online cu ministrul Justiției, Alina Gorghiu
  • sesiune online cu reprezentant OCDE

10 -22 noiembrie – activitate online în echipele IT & Comunicare sub coordonarea mentorilor tehnici 

  • training de Design Thinking powered by Ascendis
  • training pentru soluția tehnică powered by HumansAi, Google și Microsoft
N

FINALA România fără dosar 4.0

Ziua Evenimentului: 24 noiembrie 2023

Hackatonul Studențesc: prezentarea proiectelor  în cadrul competiției Hackathonul Studențesc: România fără dosar, ediția a IV-a. Jurizare și premiere.

Ediția 4

Echipele Câștigătoare

Locul 1

Digitaliens

Tăbușcă Ștefana Arina,  Facultatea de Matematică și Informatică, Universitatea din București

Vartic Mihai-Vlad, Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică, Universitatea Politehnică din București

Media Mates

Bilboreanu Gabriela,  Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării, Universitatea ,,Ștefan cel Mare” din Suceava 

Ana-Maria Waszkiewicz-Filioreanu, Facultatea de Științe ale Educației, Universitatea ,,Ștefan cel Mare” din Suceava

Locul 2

NGneers

Lupaștean Daniel,  Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor – Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava

Stratu Cătălin, Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor – Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava

Un viitor fără hârtie

Călin Alberto-Robert, Facultatea de Științe Politice, Universitatea din București

Drăgan Eduard Nicolae, Facultatea de Științe Politice, Universitatea din București

Locul 3: 

LVAI

Mihai Violeta,  Facultatea de Automatica si Calculatoare, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București

Nuță Leonard-Florian,    Facultatea de Automatica si Calculatoare, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București

Let’s do IT

Căpusneac Daniela-Mihaela, Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării – Universitatea Ștefan cel Mare

Guzun Evelina, Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării – Universitatea Ștefan cel Mare

 

Echipele Finaliste

Selectate IT

Selectate comunicare

CommunitAI

Matematica și informatica Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca

Code Crackers

SNSPA (București) și FSPAC (Cluj)

DigitalDarlings

Universitatea Națională de Științe și Tehnologie Politehnica București, Facultatea de Automatică și Calculatoare

Let’s do IT

Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării – Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava

Digitaliens

Facultatea de Matematică și Informatică, Universitatea din București/ Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică, Universitatea Națională de Științe și Tehnologie Politehnica București

CTRL F

Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București

FuncționarGPT

Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

AcePaws

Facultatea de Comunicare și Relații Publice, Școala Națională de Studii Politice și Administrative

Intelligent Stack

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava

Creativologi

Sociologie și Comunicare – Universitatea Transilvania Brașov

LVAI

Universitatea Națională de Științe și Tehnologie Politehnica București, Facultatea de Automatică și Calculatoare

Media Mates

Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării și Facultatea de Științele Educației- Universitatea ,,Ștefan cel Mare” din Suceava

NGneers

Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor – Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava

Bibanii isterici

Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Universitatea din București

PacGirls

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Facultatea de Automatică si Calculatoare

Impact Squad

Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Wild4ce

Universitatea Națională de Științe și Tehnologie Politehnica București, Facultatea de Automatică și Calculatoare

Un viitor fără hârtie

Facultatea de Științe Politice (Universitatea din București)

Paper2Pixels

Facultatea de Matematică si Informatică, Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca

STARZ

Facultatea de Sociologie și Comunicare, Universitatea Transilvania din Brașov

 

*echipele sunt selectate aleator. Ordinea lor din acest tabel nu reprezintă nicio estimare de valoare sau punctaj în etapa de selecție

** echipele nu sunt așezate în modul în care vor fi mixate în echipele finale IT & Comunicare. Tragerea la sorți a mixului IT & Comunicare va avea loc odată cu tragerea la sorți a mentorului deputat, conform calendarului competiției anunțat pe site și pagina de Facebook.